Pilote de pat 

In zilele noastre, atunci cand vrei sa iti cumperi o pilota pentru dormitor, ai o sumedenie de optiuni. Fiecare tip de pilota, indiferent ca este din material natural sau sintetic, pretinde ca este cea mai buna varianta pentru tine.

Putine lucruri sunt la fel de placute ca senzatia perfecta de caldura pe care cea mai buna pilota ti-o poate oferi. Un somn de calitate depinde de o temperatura optima, de un nivel de confort ridicat și de lipsa oricarui declanșator de alergii.

Pentru a face o alegere inteleapta pentru pilote este necesar sa fii foarte bine informat. Noi suntem aici pentru a te ajuta cu toate informatiile de care ai nevoie.

  

Cum alegi cea mai buna pilota de pat?

Cel mai important aspect in alegerea unei pilote de pat, este materialul, respectiv, umplutura acesteia.

O calitate buna a materialului cu care este umpluta pilota va insemna un somn mai adanc pentru tine, pentru ca nu vei transpira in timpul noptii, ceea ce inseamna ca nu vei fi nevoit sa te trezesti de mai multe ori pe seara.

 

Pilotele cu umplutura sintetica sunt preferate de persoanele care nu sunt sensibile. Acestea sunt mai ieftine, și sunt mai practice, fiind mai ușor de curatat. Microfibra este un tip de umplutura adesea folosit pentru pilote. Iata ce trebuie sa știi despre aceasta.

 

Pilotele cu umplutura din matase sunt hipo-alergenice și rezistente la acarieni. Sunt ideale pentru persoanele cu piele sensibila, care sufera de eczeme sau care au probleme respiratorii cu ar fi astmul. La fel ca lana, matasea iti permite sa te bucuri de o temperatura racoroasa vara si calduroasa iarna.

 

Umpluturile de pene si puf de gasca sunt usoare, foarte confortabile, calduroase si ajuta la evitarea supra-incalzirii. In plus, daca li se acorda grija necesara, pot rezista mult mai mult decat orice pilota sintetica. Aceasta umplutura combina penajul gastelor exterior, cu penajul mai fin caruia ii spunem generic puf, care este usor si are proprietati de izolare. Daca stii ca nu ai alergie la puful de pasare, acest tip de pilote este ideal pentru tine, mai ales daca iti place sa te cuibarești și sa adormi mangaiat de o pilota moale. Te vei incalzi imediat sub ea si va fi un real confort sa iti lasi intreg corpul sa respire sub ea, desi confortul termic va fi unul ridicat. Aerul va putea circula nestingherit si te vei trezi cu chef de viata si foarte odihnit.

 

Pilota cu umplutura din bambus este, de asemenea, o varianta buna pentru ambele sezoane, iarna-vara, si este foarte rezistenta, ca restul umpluturilor naturale de altfel. Datorita proprietatilor antibacteriene este recomandata atat adultilor cat si copiilor. Totusi, nu orice pilota din bambus te va satisface pe deplin.

Materialul exterior al pilotei

Bumbacul este un material care se comporta perfect cu pielea ta, o ajuta sa transpire mai putin si este foarte placut la atingere. Pilota din bumbac se curata foarte usor si este ideal pentru dormitorul tau.

Bambusul este foarte prietenos cu pielea ta si extrem de fin. Aproape ca nu vei simti ca te-ai invelit, iar experienta va fi una inedita. Acest material permite o buna circulare a aerului, deci e perfect pentru o noapte cu somn adanc.

Inul, desi este o tesatura mai dura decat bumbacul, este la fel de potrivit pentru a conferi protectie pilotei tale.

 

Tipuri de pilote

Pilota de vara

O pilota pentru vara nu trebuie sa fie foarte calduroasa, deci densitatea poate fi mai mica. Cea mai buna pilota de vara este umpluta cu bambus. Totusi, si pilotele din puf de gasca pot fi eficiente, cu conditia ca densitatea sa nu fie mai mare de 180 g/mp, deci nu avem nevoie de o pilota foarte pufoasa si groasa. Materialul exterior trebuie sa fie bumbac, asa cum am argumentat mai sus.

 

Pilota de iarna

Alege orice model de pilota care are densitatea mai mare de 400 – 500 g/mp. Lana și puful de gasca sunt umpluturile vedeta pentru sezonul de iarna, iar bumbacul este din nou cel mai bun material pentru stratul exterior.

 

Pilota pentru toate anotimpurile

Daca nu știi ce pilota se potrivește cel mai bine pentru tine, ar fi mai bine sa iti cumperi una de tip 4 anotimpuri, care este ideala pentru orice zi din an, indiferent de temperatura din camera.

Pe site-ul nostru Finette vei gasi mai multe optiuni de pilote perfecte pentru un somn excelent.