Lenjerie de pat moderna

          Ramificatie a designului contemporan sau modern, stilul minimalist se defineste printr-un decor aerisit si luminos, realizat din forme simple, geometrice, curate si linii drepte, care nu tolereaza mobilierul masiv si excesul de culori.

Minimalismul s-a impus in designul interior la inceputul secolului al XX-lea si reprezinta curentul care a reusit sa elibereze interioarele caselor de obiectele inutile si de excesul de ornamente. Putinele piese de mobilier trebuie sa fie multifunctionale si practice, poate tocmai de aceea minimalismul este preferat de persoanele moderne, tinere, dinamice care aleg sa se inconjoare doar de obiecte de prima necesitate si nimic in plus.

Designerii sustin, insa, ca acest stil reprezinta mult mai mult: este o stare de spirit, o viziune asupra vietii si a spatiului in care locuim. In prezent, acest stil nu se aplica doar in designul interior sau in moda, ci a devenit chiar un stil de viata, promovat intens in toata lumea.

Stilul minimalist este unul simplu si accesat de foarte multi oameni. Culorile reprezentative sunt alb, negru si gri.

Culoarea de baza in stilul minimalist este alb. Simbol al puritatii si al curateniei, albul induce senzatia de calm si relaxare si impresia de spatiu aerisit. De aceea vei gasi mereu o lenjerie de pat minimalista intr-o camera de hotel.
Cu toate acestea, daca asternuturile albe sunt prea plictisitoare pentru tine, poti folosi lenjerii de pat in nuante naturale sau pastelate.

Griul, rezultat din amestecul albului cu negru, completeaza un decor minimalist, paleta sa bogata de nuante (gri luminos, gri argintiu, gri cenusiu, gri petrol, gri taupe, gri albastrui, etc.) aducand diversitate incaperii.

Negrul, prezent mai mult in elementele mobilierului sau accesoriilor de decor adauga o nota de sofisticare.

 

Dar cum poti obtine un dormitor minimalist cu un buget la fel de minimal?

Fiecare dormitor are un obiect principal iar acesta este reprezentat de pat. Acoperind cateodata chiar si 60% din suprafata unui dormitor, patul are un impact vizual in orice locuinta. Asadar, metoda cea mai accesibila prin care putem obtine un design minimalist dormitorului nostru, este un set de lenjerii de pat moderne.

Finette.ro iti pune la dispozitie o gama larga de lenjerii de pat moderne, modelele aparțin stilului minimalist, dar trebuie sa le alegi doar pe cele subtile si discrete. Tendinta din acest an o reprezinta in principal modele cu fluturi, flori mici, buline, dar si forme geometrice, care sunt in top in clasamentul popularitătii. Asternuturile in tonuri neutre precum bej, gri pal sau alb sunt o modalitate perfecta pentru a obtine sentimentul minimalist in dormitor.