Satinat

                  Din punct de vedere istoric, satinul a fost folosit pentru tapițeriile mobilierelor ornamentale a Palatului Versailles, devenind un material tot mai popular, în anii 1800 a fost confecționată prima rochie pentru o doamnă din clasele superioare, urmând să împodobească încet, corpul frumoaselor femei pariziene.

 

De ce a fost satinul preferat de aristocrați?

 

Țesătura din satin este o țesătură strălucitoare, moale și elastică, cu o strălucire aparte. Țesătura din satin se caracterizează printr-o suprafață moale, lucioasă pe o parte, cu o suprafață mai mată pe cealaltă parte, acesta fiind un rezultat al tehnicii de țesut.  Deci, nu este de mirare că cei din clasele superioare preferau satinul atât ca și piesă vestimentară cât și pentru interiorul casei lor sau chiar a palatului, acesta fiind un material impunător, care iese în evidență datorită strălucirii.

 

Cum ar fi să redai dormitorului tău eleganța vremurilor trecute?

 

Imaginează-ți zilele în care te întorci de la servici și singurul lucru pe care vrei să-l faci este să te scufunzi în patul moale și confortabil.

Imaginează-ți cum poți savura cafeaua de dimineață în atingerea lenjeriei de pat satinata moale și strălucitoare, care îți învăluie fiecare parte a corpului.

Acestea sunt puținele motive pentru care îți recomandăm un set de lenjerii de pat din bumbac satinat cu 4 sau 6 piese.

Pe lângă utilitatea lor, designul este unul aparte, eleganța și strălucirea primează, cu ajutorul lenjeriilor de pat din bumbac satinat cu 6 piese, vei putea reda un aer aristocratic dormitorului tău.

 

Care sunt caracteristicile și beneficiile lenjeriilor din bumbac satinat?

 

Design elegant

Țesăturile din satin sunt mai flexibile decât țesăturile simple, iar satinul este, în general, cunoscut pentru finisajul său lucios și elegant.

 

Durabilitate

Deoarece în fabricarea satinul se folosește fibre de filament lungi, care sunt țesute într-un mod dens, materialul rezultat este mai puternic decât multe țesături simple.

 

Rezistență

Lenjeriile de pat din bumbac satinat sunt rezistente la riduri. Satinul nu se încrețește la fel de ușor ca alte țesături.

 

Anti-alergic

Aceasta varianta de bumbac este complet naturala, fapt care ii ofera un caracter anti-alergic, deosebit de util pentru camerele copiilor sau ale celor care au diferite probleme cu materiale artificiale.

 

Care este diferența dintre lenjeriile de pat din bumbac și cele din bumbac satinat?

 

Spre deosebire de lenjeria de pat din bumbac simplu, lenjeriile de pat din satin sunt tratate printr-un proces chimic numit mercerizare. Mercerizarea este un proces în care firele lungi de țesătură de bumbac sunt înmuiate intr-o soluție de leșie. După baia de leșie, acestea au parte de o spălare acidă, care dezbracă stratul exterior al țesăturii, lăsându-i țesăturii, luciu și textură.

Lenjeriile de pat din bumbac satinat au toate calitățile bumbacului clasic, în esență este permeabil, respiră foarte eficient, nu se supraîncălzește și ajunge rapid la o temperatură confortabilă pe timpul anotimpurilor reci. Un set de lenjerii de pat din bumbac satinat este perfect atât pentru verile călduroase, având în vedere faptul că acesta nu reține umezeala și este foarte eficient în gestionarea căldurii, dar și pe timpul iernii deoarece se încălzește rapid.

Însă, avantajul lenjeriilor de pat din bumbac satinat față de bumbacul simplu, este senzația mătăsoasă la atingere și aspectul extravagant.

 

Dacă dorești ca dormitorul tău să fie confundat un una dintre camerele celor mai frumoase case regale, îți propunem să accesorizezi patul, cu un set complet de lenjerie de pat din bumbac satinat cu 4 sau 6 piese, pentru a avea parte de o experiență extravagantă, doar pășind în dormitor.

echipa Finette,

www.finette.ro