Prosoape de baie

            Cauti un prosop pentru uz zilnic sau poate unul mai mare, pe care sa il folosesti la plaja sau chiar dupa ce faci o baie in propria-ti piscina? Ei bine, cu ajutorul ghidului urmator, vei sti ce prosop trebuie sa achizitionezi in functie de nevoile tale.

Prosoape de baie perfecte pentru fiecare uz : 

Un prosop de fata standard este de 30x30 cm, iar dimensiunea ideala a unui prosop de baie este de 70x140 cm. Pe de alta parte, un prosop de baie mai mare, de 100x150 cm este perfect pentru a-ti infasura complet corpul, iar prosopul de 90x180 cm este potrivit pentru concediile la malul marii.

 

Materialul:

    Bumbac

Prosoapele de uz zilnic sunt realizate din bumbac standard. In schimb, prosoapele de lux, regasite mai mult in hoteluri si spa-uri, sunt fabricate din bumbac egiptean. Temperaturile ridicate si clima din Egipt asigura cultivarea unuia dintre cele mai apreciate si de calitate tipuri de bumbac din lume.

    Microfibre

Acest material sintetic este obtinut din fibre artificiale foarte subtiri. Prosopul din microfibre absoarbe apa foarte bine, este usor, deloc voluminos, se usuca rapid si este ideal pentru vacante. 

    Bambus

Prosoapele de baie din bambus, desi doar o inventie a secolului trecut, sunt din ce in ce mai populare. Pentru ca sunt rezistente la ciuperci, bacterii si acarieni, sunt potrivite mai ales pentru persoanele care sufera de alergii. Prosoapele de baie din bambus au un grad de absorbtie mai ridicat decat cele din bumbac si isi pastreaza moliciunea si proprietatile antimicrobiene indiferent de frecventa spalarii. 

 

Functiile prosopului

Este important sa stabilesti functiile prosoapelor de baie, mai ales daca nu locuiesti singur.

De regula, folosim doua seturi de prosoape pe saptamana si 2 prosoape de fata. De asemenea, este practic sa ai cateva prosoape suplimentare pentru oaspeti, dar si prosoape speciale pentru plaja, sauna sau sport

 

Cum pastram prosoapele de baie, moi, curate si parfumate?

Se stie faptul ca o spalare necorespunzatoare a prosoapelor de baie va conduce catre un miros neplacut reiesit din aparitia microbilor. Stiati ca la fiecare dus pierdem aproximativ zece milioane de celule moarte de piele? Acest aspect ar trebui sa traga un semnal de alarma atunci cand planuim sa igienizam prosoapele de baie corespunzator. Astfel, recomandarea principala, este ca spalarea sa fie realizata la 60 de grade.

 

De la prosoape mari de baie pana la prosoape de picioare, prosoape de fata sau prosoape de plaja, iti poti improspata decorul baii cu o varietate de prosoape de baie, de calitate in dimensiuni diferite si culori luminoase disponibile in magazinul Finette