Cuvertura de pat

               Primul task in fiecare dimineata, este, facerea patului. Acesta este un ritual cu adevarat important pentru o viata organizata. Daca te-ai decis ca de acum incolo iti vei face patul în fiecare dimineata, afla din acest articol cum poti alege cea mai buna cuvertura de pat

               Cuvertura de pat care o alegi va juca un rol imens in ceea ce priveste aspectul dormitorului tau, de la un dormitor anost, fara culoare, intr-unul cu adevarat luxuriant, comparabil cu dormitoarele hotelurilor de 5 stele. In funcție de cuvertura de pat care o alegi, o vei putea folosi atat pentru aspectul ei, cat și pentru a te inveli.

 

Cum alegem cuvertura de pat ideala?

 

Dimensiunea

Dimensiunea unei cuverturi de pat, ideala, trebuie sa fie aleasa in functie de dimensiunea patului. Doar asa vei putea cumpara o cuvertura de pat care sa iti acopere patul asa cum iti doresti.

 

Materialul

Cuverturile de pat sunt disponibile într-o multitudine de materiale. Cele mai populare sunt bumbacul, poliesterul și microfibra.

Cuverturi de pat din matase? Avantajul acestui tip de material este moliciunea, este placut la atingere, iar nuantele rezista foarte mult în timp. Cuverturile de pat din matase sunt racoroase vara și imbunatatesc sanatatea pielii, proteinele naturale din matase alungand organismele microscopice, patul devenind un loc sigur pentru cei care sufera de alergii.

Una dintre cele mai populare materiale este bumbacul cunoscut pentru calitatea lui superioara. Cuverturile de pat din bumbac obisnuit sunt usoare si permit o buna ventilatie a aerului, ceea ce inseamna ca vara iti ofera racoare, iar iarna caldura pe timpul noptii.

Cuverturile de pat din catifea. Mulți dintre noi, in sezonul rece nu ne putem lipsi dormitoarele de catifea. Fiind o combinatie din bumbac, viscoza si poliester, acest tip de material neted, moale si fin va incalzi pe oricine.

Microfibra este tot un material sintetic, usor de intretinut, dar care poate oferi un nivel de confort. Aceste cuverturi de pat sunt foarte durabile, materialul nu se sifoneaza, iar intensitatea culorilor rezista mai mult.

 

Design-ul

Deoarece patul este un obiect de mobilier foarte mare si foarte evident, este important sa stii ca nuanta pe care o vei alege pentru cuvertura de pat, va influenta mult atmosfera din camera, din acest motiv trebuie sa te asiguri ca, vei alege o culoare si un model care iti ofera liniste.

Daca dormitorul tau este in stilul clasic, poti alege o varianta care sa aduca un plus de eleganta si lux, o cuvertura de pat cu aspect de catifea sau de matase in nuante neutre.

In cazul in care, dormitorul tau este amenajat pe un stil minimalist, oricand poti schimba asta adaugand o pata de culoare dormitorului tau cu ajutorul unei cuverturi de pat intr-o culoare puternica.

Culorile deschise si modelele nu prea incarcate sunt preferate de majoritatea, deoarece acestea sunt usor de potrivit cu celelalte decoruri din dormitor si creeaza o atmosfera luminoasa si calda.

 

               Pe langa lenjeriile de pat, care iti ofera un somn linistit si odihnitor, rasfata-ti patul cu cele mai frumoase cuverturi de pat alegand din sutele de cuverturi de pat disponibile in magazinul online Finette.